Skriv i 66 dagar – skapa en rutin (erbjudande)

  • 1 499 kr
Dela

Har du gjort försök att skriva en roman men inte lyckats få upp en rutin för att bli klar? Eller känner att du har svårt att integrera skrivandet med ditt övriga liv? I kursen "Skriv i 66 dagar – skapa en rutin" får du hjälp att fördjupa skrivprocessen så att den blir mer varaktig.

Kursen är för dig som vill ha ett skrivande och kreativt liv utan att för den delen säga upp dig från jobbet eller isolera dig från omvärldens stress.

En forskningsstudie publicerad i European Journal of Social Psychology där man undersökte hur lång tid det kan ta att skapa en rutin, visade på att genomsnittstiden det tog för försökspersonerna var 66 dagar*. Det är såklart omöjligt att veta exakt hur lång tid det tar för dig, men det viktiga här är att inse att det krävs ett längre åtagande än en kortare kurs för att verkligen komma in i en ny vana.  Vi kör därför på med ett nytt kursbrev varje dag under drygt två månader med läsning och övningar som fördjupar oss i skrivandet och allt runtomkring som påverkas av denna passion.

Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller erfaren författare, kursen ger dig en metod för att bygga upp en mer varaktig skrivprocess och verktyg för att komma igång ordentligt med ditt skrivande i vardagen. Dessutom får du en hel del gedigna hantverkstips enligt principen: lite i taget.

Du väljer själv hur mycket du vill delta, men har du tid med 10 minuter varje dag så räcker det långt. Som kursdeltagare får du också tillgång till en sluten facebookgrupp där ni kan få tips och pepp av varandra.

Kursen är flexibel. Allt sker online, så du kan vara var du vill så länge du har en uppkoppling och man kan ta igen om man missar några dagar hit eller dit, inga problem. 

Sagt om kursen:

"Jag provade att skriva lite varje dag och snart upplevde jag att det skedde mer naturligt, av sig självt på något sätt. Jag fick lättare att komma igång varje gång jag satte mig ned vilket var en annan positiv förändring som jag upplevde. Jag är väldigt nöjd med kursen, dess innehåll och mitt eget deltagande. Jag har fått många nya insikter och har tagit några steg till framåt i mitt skrivande."
/Peo Zetterdahl

"Det är processen som är det viktiga i skrivandet, inte produkten och det tror jag att jag har lyckats banka in nu! Drömmen om att en dag bli utgiven författare lever i högsta grad!"
/Madeleine Carlzon

Vill du har respons till kursen så går det att köpa till 10, 20 eller 30 sidor. 

*Läs detta blogginlägg för en översiktlig bild av studien.

Kursledare är Jens Klitgaard. Han jobbar till vardags som lektör och har tidigare drivit skrivarkurser.nu för tidningen Skriva. Han har också varit chefredaktör för novellförlaget Brevnoveller och är utbildad både vid Biskops-Arnös författarskola och Broby Grafiskas yrkeshögskola för manusförfattare. Som novellförläggare har han givit ut både etablerade svenska författare och debutanter. Bland andra feministikonen Birgitta Stenberg, skådespelaren Jonas Karlsson och bloggaren Sandra Beijer.