Skriv noveller – sommarkurs 2022

  • 2 990 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Dela

Skriv noveller – kort och bra


Vill du lära dig skriva noveller eller vässa dem för att skicka in till tävlingar eller förlag?

Detta är en distanskurs som genom 6 fullmatade kursbrev och 36 lektioner går in i novellkonstens alla delar. Målet att du ska lära dig vad som utgör en bra novell och lyckas färdigställa en egen. I kursbreven finns både skriv- läs- och inspirationsövningar med fokus på din egen kreativa process. Du får också skriftlig respons av handledaren på en eller flera noveller som du vill förbättra.

Kursen sker helt på distans och kommer som mejl till din inbox med nedladdningsbara kursbrev. Kursen är mycket populär och har funnits sen 2014. 

För att få lite försmak på vad kursen kan hjälpa dig med, får du gärna läsa denna novellguide i Skriva av kursskaparen Jens Klitgaard. Guiden är en av de mest lästa artiklarna på tidningen Skrivas hemsida.

Kurslängd: 30 juni - 21 augusti (ca 6 veckor). Du kan ladda ned kursbreven och göra dem i egen takt om du vill. 

Respons 

Du får lämna in text på totalt max 25 000 tecken inkl. blanksteg (ca 10 sidor med 1,5 raders avstånd, Times 12 pt) uppdelat på tre tillfällen: 10 juli, 17:e juli och 14:e augusti (frivilligt!). Du skickar in noveller du vill ha respons på från handledaren (ej övningsuppgifterna). Du kan lämna in text för respons allra senast den 14 augusti. Respons gest endast inom ramen för kursen. Du får mest ut av kursen om du lämnar in för respons fördelat på de tre tillfällena eftersom du då får en kontinuerlig kontakt med handledaren.  

Kursstart: 30 juni. Anmälan sker löpande innan start, men vi har begränsade platser, så se till att göra din anmälan så snart som möjligt. 

Om kursledaren. Jens Klitgaard jobbar till vardags som lektör och har tidigare drivit en kursportal för tidningen Skriva. Han har också varit chefredaktör för novellförlaget Brevnoveller och är utbildad både vid Biskops-Arnös författarskola och Broby Grafiskas yrkeshögskola för manusförfattare. Som novellförläggare har han givit ut både etablerade svenska författare och debutanter. Bland andra feministikonen Birgitta Stenberg, skådespelaren Jonas Karlsson och bloggaren Sandra Beijer.

Obs! Övningsuppgifterna gör du på egen hand. Du får gärna dela dina tankar om dem med andra deltagare i den slutna facebookgruppen för kursen. 


Sagt om kursen:

"Kursbreven var väldigt bra upplagda med bra exempel och konkreta tips. ( … ) Jag lyckades skriva min första novell och jag har fått smak för att skriva mer."

Gerd Pedersen

"Kursbrevsövningarna har ökat min motivation att skriva genom att jag känner mig säkrare i att stryka, ändra och fortsätta mina berättelser, efter att jag har gjort övningarna."

Janine Söhr


Läs gärna fler omdömen här i vår utvärdering!


ÖVERSIKT:

Brev 1: NOVELLEN SOM FORM

Introduktion till novellkursen
Novellen som form
Novellens längd

Brev 2: ATT ANVÄNDA SIG AV IDÉER

Hitta novellidéerna
Ta vara på idéerna
Gräv där du står
Hitta din plats
Fånga dina novellidéer
Analys: Den fantasifulla idén
Fri association

Brev 3: NOVELLKONSTNÄRENS VERKTYGSLÅDA

Handling
Karaktärer
Dialog
Miljö
Struktur

Brev 4: LÄR DIG AV DINA MÄSTARE (STIL/SPRÅK/RÖST)

Språk
Genre
Ton/stämning/rytm/tempo
Stil
Röst

Brev 5: GESTALTNING OCH REDIGERING

Gestaltning
Redigering
Feedback

Brev 6: PUBLICERING OCH ATT GÅ VIDARE

Att nå ut
Samling eller singel?
Vilken läsekrets?
När du är klar …

För frågor, läs igenom vanliga frågor, eller kontakta oss här.