Litterär produktion

Vi utgår från din text

Förutom stor passion för litteratur är vi dedikerade den lärande och kreativa processen. Att skapa skönlitterärt är inte för en liten klick utvalda, det är något alla kan träna upp.

Vi utgår från din text! Vi vill att du, oavsett om du precis börjat skriva eller har hållit på under en längre tid, ska få de verktyg du behöver för att utvecklas och komma vidare.

Vi har skapat kurser och utformat vår handledning för de flesta behov som kan uppstå under arbetets gång. Men det vore oärligt att säga att vi vet allt om hur man skriver skönlitterärt, eller kan möta alla de svårigheter som kan uppstå under tiden. Därför tar vi tillfället i akt när en ny utmaning uppstår och försöker lära oss så mycket som möjligt för att i vår tur lära det vidare till dig.

Vi ger handfasta och språktekniska råd, samt guidning i hur en berättelse kan formas så att läsaren ska vilja vända blad. Vårt mål är även att hjälpa dig att få stil och form att möta innehåll och tematik. 

Grundare av sajten är Jens Klitgaard, lektör, skribent och förläggare. Han har tidigare drivit tidningen Skrivas kursportal Skrivarkurser.nu och arbetat för Ann Ljungberg – en av Sveriges mest anlitade författarcoacher. Jens är även en av grundarna till Brevnoveller som var det första förlaget i Sverige med "novellsinglar" som specialitet. Där har han publicerat författare som: Birgitta Stenberg, Jonas Karlsson, Anneli Jordahl, Stefan Lindberg och Sandra Beijer för att nämna några. Jens är utbildad vid Biskops-Arnö i prosa, lyrik och dramatik, samt yrkesutbildad manusförfattare vid Broby Grafiska (numera Alma manusutbildning). Handledare till kurserna tas in externt på frilansbasis. Alla är utbildade i, eller har tidigare erfarenhet av att ge respons professionellt. 

Se svar på vanliga frågor här, eller tag kontakt via formuläret om du inte hittar ditt svar där.

Litterärproduktion.se drivs av 1x1 Litterär produktion.