Vanliga frågor

Fråga: Jag har köpt en kurs hos er, men förstår inte hur jag kommer åt den. Hur gör jag?

Svar: När du köper en kurs får du inom kort ett bekräftelsemejl med vidare instruktioner. Kursen startar antingen direkt eller på angivet startdatum (t.ex. sommarkurserna). Kursmaterialet kommer som sen till din inbox med det intervall som står i kursbeskrivningen (du har även möjlighet att ladda ned kursbreven som pdf-filer via utskicken). 

Fråga: Jag hittar inte mejlutskicken eller bekräftelsemejlet i min e-post, vad gör jag?

Svar: Utskick kan ibland hamna i skräpposten, titta där i första hand. Om du använder Gmail är det också vanligt att de hamnar under fliken ”Kampanjer”. För att mailen ska komma till din primära inkorg så kan du ”lära” Gmail det genom att dra kursutskicken från ”Kampanjer” till ”Primär” och svara ”Ja” på frågan om Gmail ska flytta framtida meddelanden från adressen på samma sätt. Om du inte hittar dem där, maila [email protected].

Fråga: När börjar kursen?

Svar: Vissa kurser börjar direkt när du har skrivit in dina anmälningsuppgifter i bekräftelsemejlet. Andra kurser (exempelvis sommarkurserna) börjar på specifika datum, detta står i så fall i kursbeskrivningen.

Fråga: Vad är skillnaden på kurser med och utan respons?

Svar: I någon av våra sommarkurser, eller andra kurser där du köpt till respons, får du möjlighet att skicka in dina egna texter för återkoppling av en erfaren handledare som gör sin läsning av din text. Kommentarerna får du i samma textdokument som du skickat in. Det dröjer ca 7-14 dagar från att du skickat in din text för feedback, tills det att du får svar från din handledare. I kurser utan respons får du ingen återkoppling på dina texter. Du har dock alltid möjlighet att kontakta oss för svar på frågor om kursmaterialet. 

Fråga: Hur och när skickar jag in texter för respons?

Svar: I sommarkurserna skickar du in text för respons via mejl på de deadlines som anges och får svar inom ca en vecka. För övriga responskurser har du möjlighet att skicka in dina sidor under kursens gång och senast 3 månader efter att du påbörjat kursen (förutsatt att du beställt respons till kursen, antingen 10, 20 eller 30 sidor). Responsen skickas in samlat vid ett tillfälle om inget annat anges i kursbeskrivningen. Skicka dina sidor antingen som word- eller pdf-fil till din tilldelade handledare. Obs! Det är viktigt att du inte överskrider sidantalet och formaterar din text rätt. Radavstånd: 1,5, typsnitt: Times new roman (el. liknande), storlek 12 pt. Överskridande text kommer inte att kommenteras. 

Fråga: Hur lång tid har jag tillgång till kursmaterialet?

Svar: Om inget annat anges i kursbeskrivningen, har du möjlighet att starta kursen ett år fr.o.m. att du köpt den (Obs! Detta gäller ej sommarkurser, dessa startas på angivet datum). Du kan också när som helst ladda ned kursbreven som pdf. Länkar finns i utskicken. 

Fråga: Jag vill förlänga min tid för respons, är det möjligt?

Svar: Vi bokar upp våra handledare för kursperioden när du köper kursen. Om du fått förhinder under kursens gång ber vi dig i första hand kontakta din handledare för en rimlig överenskommelse om inlämning. Oftast kan vi hitta en lösning, men det är viktigt att du själv tar kontakt med oss eller handledaren innan tiden för kursen löper ut. Om ditt förhinder beror på sjukdom behöver du skicka in ett giltigt läkarintyg.

Fråga: Kan jag få ett intyg att jag går/har gått en kurs hos er?

Svar: Javisst, men var medveten om att de räknas som hobbykurser avsedda att göras på fritiden.

Om du inte fått svar på din fråga är det bara att kontakta oss via kontaktformuläret